В края на месец март т. г. в Крокус Сити Мол отвори врати втория в Москва ресторант от световната империя NOBU.
Първият ресторант от популярната верига е открит през 1994 г. в Ню Йорк от актьора Робърт де Ниро и майстора готвач Нобуюки (Нобу) Матцухиса (Nobuyuki Matsuhisa).
Роден през 1949 г. в Япония, Матцухиса става известен като създател на своеобразен "ню фюжън" стил, съчетаващ традиционни японски рецепти с перуански и аржентински съставки. Знаменитостите, които с удоволствие посещават тези ресторанти, ги правят още по-популярни.
По думите на самия Матцухиса, блюдата, които създава, тяхната палитра и неподражаем аромат не могат да бъдат възпроизведени, тъй като са наситени с неговите чувства и индивидуалност, част от него самия, в които той влага "кокоро" (япон. - сърце).
Днес популярният маестро прилага получения опит в своята работа като готвач в Лос Анжелис.
Империята NOBU включва 31 ресторанта в 27 градове в различни части на света - в Лондон, Лас Вегас, Мелбърн, Токио, Пекин, Маями и др. Където и да се появи, той се превръща в притегателен център. По думите на Мадона, с NOBU всеки град става по ярък.
През април 2009 г. NOBU Moscow отваря врати за столичната публика. Проектът е резултат от партньорската дейност на Набу Матсухиса, Робърт де Ниро, Майер Тепер, Асар и Емир Агаларови.
В залите на новия NOBU Moscow има 4 зони, обединени със суши бар и два VIP-a. Превес при оформлението на интериора оказва любовта на Нобу Матсухиса към естествените природни материали. Бамбукова растителност, полилеи във форма на морски таралежи, изпъкнала стена от орех, илюзия за движещи се вълни, стъклени флакони, перла, кожа - всичко това е част от изискания стил на NOBU. Urban панорамната гледка от огромни прозорци на височината на 4 етаж също допринасят за неповторимата атмосфера.
"Моята задача е леко да изненадам гостите, за да изпитат те нови усещания" - този принцип на известния шеф-готвач следва и екипа на NOBU Moscow.
http://www.noburestaurants.ru/
10.04.2015
Първият ресторант от популярната верига е открит през 1994 г. в Ню Йорк от актьора Робърт де Ниро и майстора готвач Нобуюки (Нобу) Матцухиса (Nobuyuki Matsuhisa).
Роден през 1949 г. в Япония, Матцухиса става известен като създател на своеобразен "ню фюжън" стил, съчетаващ традиционни японски рецепти с перуански и аржентински съставки. Знаменитостите, които с удоволствие посещават тези ресторанти, ги правят още по-популярни.
По думите на самия Матцухиса, блюдата, които създава, тяхната палитра и неподражаем аромат не могат да бъдат възпроизведени, тъй като са наситени с неговите чувства и индивидуалност, част от него самия, в които той влага "кокоро" (япон. - сърце).
Днес популярният маестро прилага получения опит в своята работа като готвач в Лос Анжелис.
Империята NOBU включва 31 ресторанта в 27 градове в различни части на света - в Лондон, Лас Вегас, Мелбърн, Токио, Пекин, Маями и др. Където и да се появи, той се превръща в притегателен център. По думите на Мадона, с NOBU всеки град става по ярък.
През април 2009 г. NOBU Moscow отваря врати за столичната публика. Проектът е резултат от партньорската дейност на Набу Матсухиса, Робърт де Ниро, Майер Тепер, Асар и Емир Агаларови.
В залите на новия NOBU Moscow има 4 зони, обединени със суши бар и два VIP-a. Превес при оформлението на интериора оказва любовта на Нобу Матсухиса към естествените природни материали. Бамбукова растителност, полилеи във форма на морски таралежи, изпъкнала стена от орех, илюзия за движещи се вълни, стъклени флакони, перла, кожа - всичко това е част от изискания стил на NOBU. Urban панорамната гледка от огромни прозорци на височината на 4 етаж също допринасят за неповторимата атмосфера.
"Моята задача е леко да изненадам гостите, за да изпитат те нови усещания" - този принцип на известния шеф-готвач следва и екипа на NOBU Moscow.
http://www.noburestaurants.ru/
10.04.2015
Коментари
Публикуване на коментар